O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

YONEX Polish Open 2017

 Varšava jako už tradičně hostila turnaj Yonex Polish Open kategorie International Challenge s dotací 20 000 USD. A českým hráčům se dařilo víc než dobře! Nejlépe dopadl deblový pár Kateřina Tomalová - Tereza Švábíková, který obsadil bronzovou příčku.


Do turnaje se celkem přihlásilo 10 českých hráčů a většina z nich do Varšavy dorazila přímo z reprezentačního soustředění v Nymburce. Ve čtvrteční kvalifikaci ve douhre mužů se představili Jaromír Janáček a Jan Louda. Jaromír Janáček v prvním kole kvalifikaci nestačil na Poláka Swierczynskeho, svého bývalého spoluhráče z extraligového Krumlova. Jan Louda si vedl o poznání lépe - zvítězil ve všech svých třech čtvrtečních zápasech a postoupil do hlavní soutěže, kde pak podleh svému přemožiteli z juniorského MS, Malajci Zii Jia Lee. V hlavní soutěži se představil ještě Adam Mendrek, který ale v prvním kole nestačil na Nicka Fransmana z Holandska.

Dařilo se i českým hráčkám - Tereza Švábíková i Monika Světničková ovládly své kvalifikační skupiny a v hlavní soutěži podlehly až v osmifinále kvalitním soupeřkám z Malajsie (Tereza) a Ruska (Monika). Do soutěže ještě zasáhla Kateřina Tomalová, která podlehla 5. nasazené Perminové a Zuzana Pavelková, která nestačila na Angličanku Chapman.


(Bášová - Bitman, foto: P. Kopyt)

V mixu se v kvalifikaci představili úřadující vicemistři republiky Hubáček - Světničková, na které však čekal těžky los v podobě polského páru Bochat Wojtkowska. Hubáček se Světničkovou prohráli ve dvou jasných setech. Lépe se dařilo Alžbětě Bášové s Jakubem Bitmanem, nasazenému páru číslo čtyři. První kolo měli volné, ve druhém si poradili s nepříjemným ruským párek Parakhodin - Rogova a zvítězili ve dvou vyrovnaných setech. Ve čtvrtfinále pak nestačili na tchajwanský pár Li-Wei Po - Ching Hui Chang.

Největšího úspěchu na turnaji pak česká výprava dosáhla ve čtyřhře žen zásluhou Terezy Švábíkové s Kateřinou Tomalovou, které se v dubnu představí na mistrovství Evropy. Švábíková s Tomalovou se původně měly utkat se svými přemožitelkami z únorového turnaje v Rakousku, ale Japonky se na poslední chvíli odhlásily, a tak na ně čekal lotyšský pár z kvalifikace. Toho naše reprezentantky dokonale využily a po třísetové výhře nad Lotyškami zdolaly ve dvou setech Bělorusky, ve čtvrtfinále pak Ukrajinky Lesnaya - Samarchants a vůbec poprvé tak na turnaji International Challenge postoupily do semifinále. V něm už ale ve dvou jasných setech nestačily na pozdější vítězky z Indonésie.

Kompletní výsledky turnaje najdete zde.

Doporučit:


Autor: administrátor [29.03.2017]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS