O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

Yonex & Phoenix Zeppelin finále play-off 1. celostátní ligy 2009

Nejvyšší domácí badmintonová soutěž zažila vyvrcholení, které se dá přirovnat prodloužení sedmého zápasu ve finále hokejové extraligy či vstřelení rozhodujícího gólu v 90. minutě posledního ligového kola ve fotbale. O novém mistru při rovnosti bodů a setů rozhodovalo nakonec skóre jednotlivých míčů!

 

Závěrečného turnaje 1. ligy smíšených družstev v badmintonu, jehož byla společnost Yonex hrdým generálním sponzorem, se zúčastnily tři favorizované týmy a jedno překvapení sezóny.
Tím překvapením byl tým Sokol Meteor Praha - Radotín B, který ale už v základní části ukázal svou kvalitu; mimo jiné dokázal remizovat z družstev Sokola Dobrušky, obhájci titulu.

 

Trochu předběhneme v ději a prozradíme, že Sokol Meteor Praha - Radotín B hrál o finálovém víkendu dva duely a oba prohrál poměrem 1:5. V naší nejvyšší badmintonové soutěži tak obsadil čtvrté místo, které je nečekané, ale zároveň i zasloužené.

 

V sobotním semifinále prohrál Sokol Meteor Praha - Radotín B se svými oddílovými kolegy z týmu A, kteří v odpoledním duelu mohli vyhlížet své soupeře pro nedělní finále. A že bylo na co se dívat. Utkání týmů Sokol Dobruška a BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou nabídlo prvotřídní badminton a po dílčích vyrovnaných zápasech nakonec poměrně přesvědčivé vítězství Dobrušky v poměru 5:2.

 

V neděli si hráči z Benátek nad Jizerou vybojovali alespoň bronzové medaile, ale byla to slabá útěcha pro tradičně velmi ambiciózní tým.

 

Finálový duel už teď můžeme označit za nezapomenutelný. Dvě družstva složená ze špičkových českých a v případě Dobrušky i slovenských hráčů, výborná atmosféra, nečekané zvraty, drama do posledního míčku.

 

Dobruška dvakrát už už sahala po poháru pro nejlepší družstvo.

 

Poprvé, když Petra Hofmanová měla ve dvouhře žen mečbol nad Hanou Kollarovou. Pokud by Petra poslední bod proměnila, na 99% by Dobruška mohla začít slavit. Hana ale mečbol odvrátila, set i celý zápas získala pro sebe a udržela pražský celek ve hře.

 

Podruhé se Meteor musel obávat o výhru za stavu 2:4 na body a 5:9 na sety. Před posledními dvěma zápasy byly karty rozdané jasně - pokud hráči z východočeského města získají jeden jediný set, obhájí svůj loňský titul. Ale jak Jiří Skočdopole ve 3. dvouhře mužů, tak pár Josef Rubáš - Jaroslav Sobota ve 2. čtyřhře mužů ukázali pevné nervy, rychlé nohy a jistou ruku a v potřebných dvou setech své zápasy vyhráli. 

 

Po téměř čtyřech a půl hodinách finálového dramatu byli korunování mistři republiky v první lize smíšených družstev pro rok 2009 - tým Sokol Meteor Praha - Radotín A ve složení: Jakub Bitman, Pavel Drančák, Marek Teller, Jiří Skočdopole, Jaroslav Sobota, Josef Rubáš, Hana Kollarová, Miroslava Vašková a Eva Hnilicová.
 

 

Přehled výsledků Yonex & Phoenix Zeppelin finále play-off 1. celostátní ligy 2009:

 

Semifinálové výsledky:
Sokol Meteor Praha - Radotín A vs. Sokol Meteor Praha - Radotín B 5:1
TJ Sokol Dobruška vs. BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou 5:2

 

Utkání o 3. místo:
BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou vs. Sokol Radotín Meteor Praha B 5:1

 

Finálové utkání:
Sokol Meteor Praha - Radotín A vs. TJ Sokol Dobruška 4:4, na sety 9:9, na body 332:318

Doporučit:


[09.06.2009]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS