O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

Yonex German Open 2009

Absolutním triumfem čínských hráčů skončil první březnový den Yonex German Open 2009, jeden z pěti největších evropských turnajů tohoto roku. Ale označení evropský turnaj si můžeme dovolit jen kvůli místu konání; hrálo se v německém Mülheimu. Podle výsledků to byl turnaj ryze asijský. Nebo přesněji čínský.

 

Z deseti finálových míst jich obsadili čínští hráči hned osm! Ve dvouhře mužů a žen, ve smíšené čtyřhře a ve čtyřhře žen obsadili kompletní finále a jen ve čtyřhře mužů dali šanci i jiným. A to doslova - v soutěži byl pouze jeden čínský pár, který vypadl hned v prvním kole.

 

Turnaje se zúčastnila i čtveřice českých hráčů - Kristína Ludíková, Petr Koukal, Jan Vondra a Pavel Florián. Poslední dva jmenovaní se dostali o kolo dále než nejlepší čínský debl, ale ve druhém kole už je soupeři zastavili.

 

Ve dvouhrách se podle očekávání do finále dostali obě čínské nasazené jedničky - Bao Chunlai ve dvouhře mužů a Zhu Lin ve dvouhře žen.

 

Chunlai svůj finálový duel zvládl a nastartoval cestu mezi nejlepší hráče světa; poté co podzimní sérii turnajů vynechal, propadl se až na jedenácté místo, ale po German Open se zcela jistě vrátí do elitní světové desítky.

 

Zhu Lin, aktuální mistryně světa z malajského Kuala Lumpuru, si v loňském roce prožila své největší životní zklamání, když se jen těsně nekvalifikovala mezi trojici čínských hráček, které byly „vyvolené" a mohly startovat na domácích olympijských hrách. Těžko říct, jak moc byla zklamaná po finálovém zápase, ale porážka od Wang Yihan (na fotografii) ji zcela jistě nepotěšila. Yihan, nejkrásnější čínská badmintonistka, se směle dere světovým žebříčkem vzhůru a za necelých šest měsíců se z pozice „někde hluboko vzadu" posune jen těsně za první desítku, konkrétně na jedenácté místo.

V párových disciplínách jsou Číňané nejsilnější ve čtyřhře žen. Ačkoliv byly na turnaji dvě nejvýše nasazené dvojice z Korey, ve finále se objevily dva čínské páry.

 

Jedenácté místo na světovém žebříčku potřetí - jedenáctý pár Cheng Shu - Zhao Yunlei v turnaji zvítězil a i tento pár se najde v dalším vydání světového žebříčku mezi prvními deseti. A pokud si svou formu udrží i na dvou turnajích Super Serie v Anglii a Švýcarsku, možná jsme v Německu sledovali pár, který za necelý měsíc bude patřit mezi tři nejlepší dvojice světa!

 

Zhao Yunlei se stala jednoznačně první hvězdou německého turnaje. K výhře ve čtyřhře žen přidala i vítězství ve smíšené čtyřhře, kde jí byl partnerem Xu Chen; deset zápasů, deset vítězství a jen dva ztracené sety, to je stručná vizitka Zhao Yunlei na Yonex German Open 2009.

 

Jediné nečínské finále se hrálo ve čtyřhře mužů. Yong Dae Lee a Baek Cheol Shin, nově sestavený korejský pár, porazili všech pět svých soupeřů a ve finále i japonský pár Kenichi Hayakawa - Kenta Kazuno.

 

Světová špička se přesouvá na Yonex All England Open Super Series - zastaví někdo rozjetý čínský vlak?

 


Výsledky finálových zápasů (není-li uvedeno jinak, jsou hráči z Číny)


Dvouhra mužů: Bao Chunlai vs. Gong Weijie 21:18 a 21:14

 

Dvouhra žen: Wang Yihan vs. Zhu Lin 20:22, 21:13 a 21:11

 

Čtyřhra mužů: Yong Dae Lee, Baek Cheol Shin (Korea) vs. Kenichi Hayakawa, Kenta Kazuno (Japonsko) 21:13 a 21:16

 

Čtyřhra žen: Cheng Shu, Zhao Yunlei vs. Pan Pan, Tin Qing 18:21, 21:13 a 21:16

 

Smíšená čtyřhra: Xu Chen, Zhao Yunlei vs. Zheng Bo, Ma Jin 21:18 a 23:21

Doporučit:


[18.03.2009]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS