O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

Yonex All England Open Super Series 2009

Čína, Čína, Čína, Čína, Čína. Na pět výher dosáhli čínští badmintonisté na 99. Yonex All England Open Super Series. Jestliže před týdnem byl zakončen článkem z German Open slovy „zastaví někdo rozjetý čínský vlak?", dnes už známe odpověď. Bylo zde několik nadějných pokusů, ale nikomu se čínské badmintonisty zastavit nepodařilo. Jeli jako dráha!

Na článek o German Open ještě ve dvou bodech navážeme. Svou vítěznou sérii z Německa prodloužila i v Anglii Wang Yihan. Sličná slečna oslňovala nejen svým úsměvem, ale i bezchybnou hrou. Ve čtvrtfinále odvrátila světové dvojce Zhou Mi (Hongkong) mečbol a vyhrála až po úchvatné bitvě 23:21 ve třetím setu. Ve finále nastoupila Yihan proti světové jedničce Tine Rasmussen z Dánska, která zde obhajovala loňské vítězství. Po dvou naprosto vyrovnaných setech, kde o vítězce rozhodovala až samotná koncovka, se na Tine přeci jen projevila únava z třísetových bojů ve čtvrtfinále a semifinále. Po výhře 21:19, 21:23 a 21:11 se Wang Yihan může radovat ze svého životního úspěchu.

Páru Cheng Shu - Zhao Yunlei byla v předchozím „německém" článku předpovězena velká budoucnost a brzký postup mezi tři nejlepší páry světa. Ačkoliv byly mladé Číňanky na tomto nenasazené, probojovaly se až do finále, kde už nestačily na další čínský pár Zhang Yawen - Zhao Tingting.

V postupu nenasazených až do finále se ukázali jako opravdoví mistři korejští hráči. Hned dvě korejské dvojice, které před turnajem opravdu nikdo nefavorizoval, se nakonec ve svých disciplínách ukázaly i v závěrečném utkání celého turnaje.

Ale jak Sung Hyun Ko - Jung Eun Ha ve smíšené čtyřhře, tak Sang Hoon Han - Ji Man Hwang ve čtyřhře mužů neměli proti rozjetému expresu z Pekingu šanci na výhru. Tento příměr není možno nepoužít, výkony čínských borců byly opravdu úctyhodné. He Hanbin a Yu Yang ve smíšené čtyřhře potvrdili, že za tři roky budou na olympijských hrách možná největší favorité ve smíšené čtyřhře. A pár Cai Yun - Fu Haifeng? Ten už na světových turnajích získal tolik výher, že by od nich nikdo nečekal takovou radost po proměněném mečbolu. A že se Yun a Haifeng dokázali ze svého druhého vítězství na Yonex All England Open pořádně radovat!

Pokud bychom ale hledali největšího hráče této dekády, potom devět badmintonových odborníků z deseti řekne jméno Lin Dan. Olympijský vítěz, dvojnásobný mistr světa a po dnešku i čtyřnásobný vítěz nejprestižnějšího turnaje světa!

Závěrem připomeňme, že všichni čínští hráči, všichni nejlepší hráči na světě - alespoň tento týden - hrají s vybavením od společnosti Yonex!


Výsledky finálových zápasů
Lin Dan (Čína) vs. Chong Wei Lee (Malajsie) 21:19 a 21:12

Wang Yihan (Čína) vs. Tine Rasmussen (Dánsko) 21:19, 21:23 a 21:11

Cai Yun, Fu Haifeng (Čína) vs. Sang Hoon Han, Ji Man Hwang (Korea) 21:17 a 21:15

Zhang Yawen, Zhao Tingting vs. Cheng Shu, Zhao Yunlei (všechny Čína) 21:13 a 21:15

He Hanbin, Yu Yang (Čína) vs. Sung Hyun Ko, Jung Eun Ha (Korea) 13:21, 21:15 a 21:9

Doporučit:


[18.03.2009]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS