O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

Sunrise BWF World Super Series Masters Finals 2008

Sunrise BWF World Super Series Masters Finals 2008
Největší světový turnaj všech dob, alespoň co se rozdělovaných finančních odměn týče. 500 000 amerických dolarů - to byla sumička, která měla nalákat všechny nejlepší světové hráče k prosincovému výletu do malajského Kota Kinabalu, kde se konalo Sunrise BWF World Super Series Masters Finals 2008.

Měla nalákat, ale nenalákala. Čínští hráči zůstali doma za Velkou zdí. Netřeba připomínat, že jejich neúčast způsobila pořadatelům nemalé trable, neboť museli na poslední chvíli nominovat náhradníky. A bylo to hodně náhradníků, neboť čínští badmintonisté jsou ve světové špičce v nemalém počtu.

Na finále Super Serie se vzhledem k výše uvedenému kvalifikovali nejen ti nejlepší z letošních turnajů Super Serie, ale i mnoho náhradníků; ale nenechte se zmást, i tito náhradníci patří mezi nejužší světovou špičku, neboť bylo pozváno po osmi zástupcích v každé z pěti disciplín.

Při pohledu na celkové výsledky se dá říct, že neúčast čínských hráčů udělala největší radost domácím reprezentantům. Hned tři malajští zástupci se radovali z výhry!

V případě Chong Wei Lee ve dvouhře mužů a páru Eei Hui Chin - Pei Tty Wong se jednalo asi o takové překvapení, jako když po noci přijde ráno.

Ale v případě výhry dvojice Kien Keat Koo - Boon Heong Tan to byla opravdová rána! Malajská dvojice přišla v průběhu roku o post prvního páru světa, propadla se téměř na konec první desítky, ale na konci sezóny se ukázala před svými fanoušky v opravdové top formě.

Vzhledem ke skupinovému systému a následnému play-off dvou nejlepších z obou skupin, kterým se na zelených kurtech v Likas Complex Stadiu hrálo, vytvořili malajští dravci unikátní rekord, když během čtyř dnů porazili první, druhé, třetí, čtvrté i páté nasazené!

Ve finále dvouhry žen měli diváci pocit deja-vu. Opakovala se situace ze skupiny, znovu se střetli hongkongské hráčky Mi Zhou a Chen Wang. Pocit již viděného však všechny opustil v průběhu zápasu, neboť na rozdíl od zápasu ve skupině to byla tentokrát zkušenější Mi Zhou, která v průběhu zápasu diktovala tempo; inu, kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp.

Důvod k úsměvu měli také evropští fanoušci. Do finále dvouhry mužů se probojoval Peter Høeg Gade, který od čtvrtfinále olympijských her, kde velmi statečně vzdoroval Lin Danovi, který později právě tento zápas označil za nejtěžší na turnaji, prožívá velmi vydařený podzim, jehož vrcholy byly dva - Peterovi se narodila druhá dcera Alma a zvítězil mimo jiné na domácím Danish Open Super Series.

Finále Petera bylo důvodem k radostnému úsměvu. Důvodem k opravdu rozzářenému úsměvu byly potom výkony sympatického dánského páru Thomas Laybourn - Kamilla Rytter Juhl. Dánové nejprve vydřeli vítězství ve skupině - všechny své zápasy hrály na tři sety a ve dvou z nich otáčeli stav 0:1 na sety - zvládli semifinále a ve finále svému výkonu, který by se dal shrnout do věty „nikdy se nevzdáme", dali korunu. S prvním nasazeným indonéským párem Nova Widianto - Lilyana Natsir prohrávali už 17:20 ve třetím setu. Ale všechny tři mečboly odvrátili a sami proměnili hned ten první!


Finálové výsledky velkého finále Super Serie

Chong Wei Lee (Malajsie) vs. Peter Høeg Gade (Dánsko) 21:8 a 21:16

Mi Zhou vs. Chen Wang (obě Hongkong) 21:14 a 21:18

Kien Keat Koo, Boon Heong Tan (Malajsie) vs. Jae Sung Jung. Yong Dae Lee (Korea) 21:18 a 21:14

Eei Hui Chin, Pei Tty Wong (Malajsie) vs. Vita Marissa, Lilyana Natsir (Indonésie) 21:15 a 22:20

Thomas Laybourn, Kamilla Rytter Juhl (Dánsko) vs. Nova Widianto, Lilyana Natsir (Indonésie) 21:19, 18:21 a 22:20

Doporučit:


[18.03.2009]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS