O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

Mistrovství světa 2017

Přinášíme vám shrnutí toho nejdůležitějšího a nejzajímavějšího, co se na mistrovství světa v Glasgow odehrálo třetí a čtvrtý den turnaje.

Suverénní Carolina Marin a Chen Long. Zatím.

Pokud jste si ještě nevsadili na vítěze dvouher letošního MS, možná je teď ten nejvyšší čas. Obhájkyně titulu Carolina Marin svým soupeřkám povolila nejvíce 11 bodů v setu a svými výkony i sebevědomým vystupováním dává jasně najevo, že nic jiného než další titul ji nezajímá. Dnes se ale bude lámat chleba, protože na Marin čeká nepříliš oblíbená soupeřka Nozomi Okuhara, která v osmi vzájemných utkáních dokázala zvítězit hned pětkrát.

(Carolina Marin, foto: J. Rubáš)

Jistým krokem turnajem kráčí také Ratchanok Intanon, mistryně světa z roku 2013, která si se svými soupeřkami poradila jasně ve dvou setech. Čtvrtek naopak přinesl velké zklamání turnajové jedničce Yamaguchi, která ve dvou vyrovnaných setech nestačila na Číňanku Chen Yufei. Nasazená čtyřka P. V. Sindhu se do čtvrtfinále doslova prodřela a v dnešním boji o medaili ji čeká vytáhlá Sun Yu, která udolala španělskou naději Corrales až v dramatické koncovce třetího setu. Domácím fanouškům zatím dělá velkou radost Kirsty Gilmour, která v nejspodnější části pavouka bude čelit Saině Nehwal. Indka má za sebou cenný turnajový skalp, když dvěma sety vystavila stopku turnajové dvojce Sung Ji Hyun z Koreje.

Soutěž dvouhry mužů má prozatím dva suverény – obhájce titulu Chen Longa a Inda Kidambi Srikhanta, oba prošli do čtvrtfinále MS bez ztráty setu. Chen Long na turnaji málem ani nestartoval, ale nakonec svými výkony všem jasně ukazuje, proč si právě on divokou kartu zasloužil. Do čtvrtfinále se ještě probojovali nasazená jednička Son Wan Ho (Korea), Wong Wing Ki Vincent (Hong Kong), Lin Dan (Čína), Chou Tien Chen (Taipei), Viktor Axelsen (Dánsko) a Tian Houwei (Čína). Miláček publika Lin Dan v dosavadních zápasech zrovna nevypadal, že by se dvakrát předřel – zejména k prvním setům přistupoval vlažně a vyšší rychlost zařazoval až v rozhodujících momentech. I tak se ale rozhodně bylo a snad i bude na co dívat.

(Chen Long v mixed zóně odpovídá na dotazy novinářů, foto: K. Tomalová)

V mixu postupují favorité

Soutěž v mixu přinesla řadu pohledných utkání, avšak doposud žádné vetší překvapení – do čtvrtfinále se probojovaly pouze nasazené páry, mezi nimi ale jen jeden evropský, a to manželský pár Adcock-Adcock. Smutným momentem čtvrtečního programu bylo zranění dánského mixéra Fischera, který v úvodu zápasu utrpěl zranění kotníku a z kurtu odešel o berlích.

Evropské deblové naděje drží Dánsko

Také ve čtyřhře žen má Evropa pouze jeden pár ve čtvrtfinále – vytáhlé dánské deblové duo Juhl – Pedersen. Los proti sobě v osmifinále svedl hned několik párů stejné národnosti, a tak si zápasy z domácích šampionátů mohly zopakovat Japonky, Číňanky i Korejky. 1h a 35min(!) trvající zápas Japonek byl dokonce doposud nejdelším zápasem letošního mistrovství.  

(Emirates Arena - turnajová hala mistrovství světa, foto: K. Tomalová)

Hned první zápas středečního programu nabídl divákům v hale výjimečnou podívanou. Ve čtyřhře mužů se úroti sobě postavily nasazené jedničky z Číny Li – Liu a indonéští deblisté Ahsan – Saputro. Ač nenasazen, zvítězil ve třech vyrovnaných setech indonéský pár. Nešlo ale o žádná béčka – Mohammad Ahsan má doma z MS už dvě zlata, která vybojoval s Hendrou Setiawanem. A očividně se mu daří i po boku nového parťáka. K nelibosti domácích se pár Ellis – Langridge se soutěží rozloučil už v osmifinále, kde podlehl ve třech setech Korejcům Chung – Kim. V dnešním čtvrtfinále se utkají Japonci Kamura – Sonoda s Dány Conrad-Petersen – Kolding, Číňěné Chai – Hong s indonéským duem Gideon – Sukamuljo a nasazené dvojky Boe – Mogensen vyzvou Číňany Liu – Zhang.     

Doporučit:


Autor: administrátor [25.08.2017]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS