O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

ME 2017

Poslední dubnovou neděli byli v Dánsku korunováni noví mistři a mistryně Evropy pro rok 2017. Z loňských vítězů se titul podařilo obhájit pouze Carolině Marin, po dvou titulech pak bralo Dánsko a Anglie.

 

Dvouhra žen

Asi nejméně překvapení přinesla právě tato disciplína, kde největším otazníkem bylo, zda se některé hráčce podaří sebrat úřadující mistryni světa a vítězce OH alespoň set. Nepovedlo se a Carolina Marin  k titulu dokráčela jistým krokem bez ztráty setu. Z dolní poloviny pavouka se do finále probila Kirsty Gilmour (Skotsko), který je dobře známa českým fanouškům – zvítězila totiž na mezinárodním mistrovství ČR. Adeptek na bronz bylo v soutěži hned několik, nakonec si jej vybojovaly Dánka Mette Poulsen a Švýcarka Sabrina Jacquet.

 

(Sydbank Arena, turnajová hala)

Dvouhra mužů

Naopak dvouhra mužů byla plná překvapení. „Když se dva perou, třetí se směje,“ – a byl to anglický reprezentant Rajiv Ouseph, kdo se smál. Na celkové vítězství jej asi tipoval málokdo, ale nakonec turnaj ovládl a pro Anglii vybojoval titul ze singlu mužů po dlouhých 27letech. Ve finále porazil o 11 let mladšího Dána Anderse Antonsena, který na své cestě za stříbrem porazil hned dva mistry Evropy – Marca Zwieblera (mistr Evropy 2012) a v semifinále svého krajana Viktora Axelsena (mistr Evropy 2016). Na svou první medaili konečně dosáhl Hans-Kristian Vittinghus, který ale v semifinále nevyužil dobře rozehraného zápasu a vedení 18:12 ve druhém setu nad pozdějším vítězem Ousephem.

 

Čtyřhra mužů

Dánsko, Dánsko, Dánsko a Dánsko. Takhle vypadaly stupně vítězů ve čtyřhře mužů. Vítězně z „dánského mistrovství“ vyšly nasazené jedničky Matthias Boe a Carsten Mogensen. Překvapením bylo vyřazení páru Ivanov – Sozonov (mistři Evropy z roku 2014, vítězové All England 2016) už ve čtvrtfinále.

 

Čtyřhra žen

Výhru v soutěži si bezpečně pohlídal jeden z nejlepších současných párů – Kamilla Rytter Juhl a Christinna Pedersen (Dánsko). V soutěži jim dokázaly sebrat set pouze sestry Stoevovy (Bulharsko), které postupem do finále potvrdily své nasazení. Bronz braly Rusky (Anastasia Chervyakova, Olga Morozova) a Angličanky (Laurem Smith, Sarah Walker).

 

(Sydbank Arena před zahájením zápasů)

Smíšená čtyřhra

Manželé Adcockovi si po loňském nevydařeném šampionátu, kde jako nasazené jedničky odjeli z ME bez medaile, letos spravili chuť a z Dánska si odvezli zlaté medaile. Ve finále přehráli nasazené jedničky Joachim Fischer Nielsen – Christinna Pedersen ve třech setech. Historicky první medaili pro svou zemi vybojovali irští sourozenci Sam Magee - Chloe Magee, spolu s nimi bronzovou příčku obsadil francouzský pár Ronan Labar – Audrey Fontaine, který ve čtvrtfinále odvracel čtyři mečboly.

 

Další ME se hraje příští rok ve španělské Huelvě, rodišti Caroliny Marin. Dočká se konečně také Česká republika své první medaile? 

Doporučit:


Autor: administrátor [08.05.2017]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS