O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

Macau Grand Prix Gold 2009

Týden po Yonex - Sunrise BWF World Championships se mnoho nejlepších světových hráčů přesunulo do hlavního města státečku Macao, kde se utkali na turnaji typu Grand Prix Gold, což je třetí největší podnik po turnajích mistrovství světa a Super Serie. Pro představu obsazení turnaje – ve dvouhře mužů zde byli první hráči tři světového žebříčku, mezi ženami z první čtyřky chyběla jen Dánka Tine Rasmussen.

 

Ve všech pěti disciplínách nechyběli olympijští medailisté nebo medailisté nedávného mistrovství světa. Ostatně pokud budete číst dál, sami si můžete udělat představu.    

 

Ve dvouhře žen nechyběla ani nejlepší česká hráčka Kristína Ludíková (Armortec 900 Power), která v letním oceánsko – asijském turné získává vedle cenných zkušeností rovněž i cenné body do světového žebříčku a postupně se posouvá do první světové padesátky a evropské dvacítky!

 

V Macau sehrála dvacetiletá česká reprezentantka velmi povedený turnaj.

 

V prvním kole narazila na vítězku nedávného Spanish Open Sayali Gokhale (Indie) a po vyrovnaném průběhu zvítězila 21:17 a 21:19. Ve druhém kole se střetla se třetí nasazenou na turnaji a čtvrtou hráčkou světa Wang Yihan (Čína). Kristína bojovala a odešla poražena až ve třech setech!

 

Jednadvacetiletá Wang Yihan potom celý turnaj vyhrála, když vede finále porazila svou krajanku Jiang Yanjiao 16:21, 22:20 a 21:12.  

 

Co se týče obsazení finálových zápasů, byl to vůbec „turnaj dvojic“. Do finálových zápasů se dostávali vždy hráči ze stejné země.

 

Jedinou výjimkou byla smíšená čtyřhra, kde první nasazená čínská dvojice He Hanbin, Yu Yang porazila nenasazené Indonésany Hendru Apridu Gunawana a Vitu Marissu 21:14 a 21:9.    

 

Ve dvouhře mužů zvítězil první hráč světového žebříčku Chong Wei Lee (Armortec 900 Power) nad svým krajanem Choong Hann Wongem (oba Malajsie) 21:15 a 21:19. Těžší práci měl první nasazený a na fotografii vyfocený Chong Wei Lee v semifinále, ve kterém porazil třetího muže mistrovství světa Taufika Hidayata (Arc Saber 10) 21:18 a 22:20.

 

Rovněž ve čtyřhře mužů se radovala Malajsie – bronzová dvojice z mistrovství světa Koo Kien Keat (NanoSpeed 9900) a Boon Heong Tan (Titan 10) až ve třech setech zdolala své výrazně starší krajany, pár Tan Fook Choong – Wan Wah Lee; součtem věků obou borců téměř sedmdesátiletý.

 

Olympijské vítězky Du Jing a Yu Yang potom opanovaly ženskou čtyřhru, když ve finále přehrály dvojici Yang Wei – Zhang Jiewen 21:16 a 21:11.

 

 

Finálové výsledky Macau Grand Prix Gold 2009

 

Chong Wei Lee vs. Choong Hann Wong (oba Malajsie) 21:15 a 21:19

 

Wang Yihan vs. Jiang Yanjiao (obě Čína) 16:21, 22:20 a 21:12

 

Kien Keat Koo, Boon Heong Tan vs. Tan Fook Choong, Wan Wah Lee (všichni Malajsie) 21:14, 17:21 a 21:12

 

Du Jing, Yu Yang vs. Yang Wei, Zhang Jiewen (všechny Čína) 21:16 a 21:11

 

He Hanbin, Yu Yang (Čína) vs. Hendra Aprida Gunawan, Vita Marissa (Indonésie) 21:14 a 21:9

 

Doporučit:


[24.08.2009]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS