O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

Czech Badminton Open 2017

Mimořádně kvalitní byl letošní ročník Mezinárodního mistrovství ČR v Brně, který se konal poslední zářijový týden. Turnaj přilákal nejen evropskou špičku, ale také celou řadu asijských hráčů s Japoncem Kentou Momotem v čele. Ten se stal ozdobou celého mistrovství.

S pouhými dvěma odehranými mezinárodními turnaji a 209. místem na světovém žebříčku ve dvouhře mužů však musel Momota do kvalifikace. O to větší radost měli návštěvníci turnaje, neboť ho mohli vidět hned v sedmi utkáních – z kvalifikace dokráčel až do finále.

Mladý Japonec Kento Momota byl už dokonce světovou dvojkou a adeptem na medaili z OH v Riu, když ale dostal roční distanc za ilegální sázení, byl vymazán ze světového žebříčku a letos musel začít od nuly. V Brně nenašel ve dvouhře soupeře, „nejtěsnější“ výsledek byl 21:13, 21:17, finále proti Thomasu Rouxelovi (Francie) ovládl poměrem 21:8, 21:14  a je jen otázkou času, kdy se opět Momota vrátí na nejvyšší místa světového žebříčku.

Z českých hráčů hrál hlavní soutěž pouze Milan Ludík, který v prvním kole podlehl ve třech setech Malajci Lim Chi Wing.

(Kento Momota, foto: Czech Badminton Open)

Také ve dvouhře žen se do finále probojovala kvalifikantka – teprve 18letá Japonka Kaho Funahashi. Její postup do finále se dá označit za překvapení, neboť až doposud tato hráčka nebyla na světovém žebříčku a neměla odehraný jediný mezinárodní turnaj. Ve finále nestačila na Turkyni Neslihan Yigit, která sice nebyla nasazená, ale na světovém žebříčku už se pohybovala v TOP 40.

Z českých hráček startovaly v hlavní soutěži Kateřina Tomalová a Zuzana Pavelková. Obě podlehly nasazeným hráčkám – Tomalová nestačila na turnajovou trojku Rachel Honderich (Kanada), Pavelková na turnajovou čtyřku Luise Heim (Německo).

(Kateřina Tomalová, foto: Mark Phelan/Badminton Europe)

Stejně jako loni v Praze, tak i letos v Brně soutěž v mixu ovládli Mathias Bay-Smidt s Alexandrou Boje. Ve finále přehráli ve třech setech francouzský pár Bastian Kersaudy – Lea Palermo.

Češi měli v hlavní soutěži zastoupení v podobě páru Jakub Bitman – Alžběta Bášová. Ti však ve druhém kole nestačili na finský pár Kaisti – Nystrom.

Prvního společného titulu z mezinárodního turnaje se v deblu mužů dočkali Poláci Milosz Bochat s Adamem Cwalinou, který je českým fanouškům dobře známý, neboť nastupoval v extralize za Brno. Spojení dravého mládí v podobě Bochata (22 let) se zkušenostmi Adama Cwaliny (33 let) přineslo své ovoce – Poláci cestou za vítězstvím neztratili jediný set.

Česká reprezentace se dlouhodobě potýká s absencí kvalitního mužského deblového páru – do hlavní soutěže se neprobojoval žádný český pár a momentálně ani žádný pár nefiguruje v TOP 200 na světovém žebříčku.

Po zlatu z dvouhry mužů a stříbru z dvouhry žen si Japonci připsali výhru také ve čtyřhře žen. Nenasazené hráčky Erina Honda – Nozomi Shimizu ve finále přehrály nasazené jedničky a medailistky z dubnového ME Lauren Smith – Sarah Walker (Anglie).

Úřadující mistryně ČR Alžběta Bášová s Michaelou Fuchsovou podlehly v prvním kole silnému dánskému páru Jakobsen – Jensen ve dvou setech. Kateřina Tomalová s Terezou Švábíkovou se ze soutěže odhlásily.

 

Celkově pro domácí hráče šampionát nedopadl příliš slavně, neboť se nikomu nepodařilo zvítězit v zápase hlavní soutěže. Nutno podotknout, že letošní ročník byl mimořádně silný a los nebyl k českým hráčům příliš shovívavý.

Doporučit:


Autor: administrátor [02.10.2017]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS