O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

Chong Wei Lee vítězem Djarum Indonesia Open 2009

 Mezi hráči není o moc více oblíbených turnajů. Djarum Indonesia Open v Jakartě nepatří mezi top turnaje jen zařazením do kategorie Super Serie, ale celkovou atmosférou a diváckými návštěvami. Mezi 16. a 21. červnem bylo desítky tisíc diváků přímo na stadionu a další miliony u televize svědky dalších vrcholných představení světového badmintonu.  

 

Při účasti kompletní světové špičky se do finále dvouhry mužů probojovaly dvě hvězdy světového badmintonu. Taufik Hidayat (Indonésie) a Chong Wei Lee (Malajsie). Oba jsou ve svých zemích celebritami, ve světě badmintonu potom patří k nejlepším hráčům historie.

 

Domácí oblíbenec Taufik Hidayat (ArcSaber 10, na snímku) se ve finále musel sklonit před uměním světové jedničky Chong Wei Lee (Armortec 900 Power). Chong Wei Lee dokázal vyhrát už třetí turnaj Super Serie v tomto roce a podruhé zvítězil na Indonesian Open.

 

Ovšem co to je proti čínskému páru Zheng Bo – Ma Jin, kteří v Jakartě vyhráli třetí turnaj Super Serie v řadě! Nevídaný kousek, který se opakuje jen jednou za sezónu; loni se podařil indonéskému páru Markis Kido – Hendra Setiawan (Armortec 900 Power, NanoSpeed 9900).

 

Zheng Bo a Ma Jin navíc ve finále ve třech setech přehráli olympijské vítěze a první dvojici světa, pár Yong Dae Lee – Hyo Jung Lee (Korea) 21:17, 8:21 a 21:16.

 

Ve finále dvouhry žen zvítězila juniorská mistryně světa Saina Nehwal (ArcSaber 7, na snímku), když ve finále porazila Číňanku Wang Lin a získala svůj vůbec první titul z turnajů Super Serie. Sympatická Saina si tak před domácím Mistrovstvím světa jednotlivců, které se uskuteční v srpnu v indickém Hajdarábádu, upevnila sebevědomí a navíc i velmi důležitou pozici pro nasazení.

 

Ve zbývajících dvou dosud nezmíněných disciplínách se prosadili favorité.

 

Ženskou čtyřhru vyhrál první nasazený malajský pár Eei Hui Chin – Pei Tty Wong (Ti 10, Nanospeed 9000, na snímku), mezi muži triumfovali korejští hráči Ja Sung Jung a Yong Dae Lee, kteří ze čtyř letošních startů na turnajích Super Serie vytěžili dvě vítězství a jedno finále!


 

Výsledky finálových zápasů na Djarum Indonesia Open 2009:

 

Dvouhra mužů: Chong Wei Lee (Malajsie) vs. Taufik Hidayat (Indonésie) 21:9 a 21:14

Dvouhra žen: Saina Nehwal (Indie) vs. Wang Lin (Čína) 12:21, 21:18 a 21:9

Čtyřhra mužů: Jae Sung Jung, Yong Dae Lee (Korea) vs. Cai Yun, Fu Haifeng (Čína) 21:15 a 21:18

Čtyřhra žen: Eei Hui Chin, Pei Tty Wong (Malajsie) vs. Cheng Shu, Zhao Yunlei (Čína) 21:16 a 21:16

Smíšená čtyřhra: Zheng Bo, Ma Jin (Čína) vs. Yong Dae Lee, Hyo Jung Lee (Korea) 21:17, 8:21 a 21:16
 

Doporučit:


[08.07.2009]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS