O badmintonu víme vše, je to naše hra!

diskuze

e-shop

33. Yonex Polish International Championships 2009

Polské mezinárodní mistrovství dospělo do kristových let - 33. ročník obohatila účast mnoha hráčů světové špičky. Především domácí borci byli ozdobou turnaje, hned několik z nich patří svými dlouhodobými výkony do první světové desítky! Domácí fanoušci, kteří v hojném počtu turnaj navštěvovali, se těšili především na výkony Przemyslawa Wachy (na snímku), který byl ve dvouhře mužů první nasazený.

 

Przemyslaw procházel prvními koly velmi jistě. Svým silovým, atletickým pojetím badmintonu nedával svým soupeřům příliš šancí na úspěch. Ve čtvrtfinále se utkal s Jen Hao Hsu (Tchaj-wan) a v jednom z nejdelších letošních zápasů, které světové turnaje viděli, jej po 75 minutách zdolal 28:26, 17:21 a 21:17.

 

V semifinále se polský hráč číslo jedna střetnul s Dicky Palyamou (Nizozemí) a byl z toho pro změnu nejhezčí zápas celého turnaje. Dlouhé výměny zpravidla zakončené úspěšným útokem z jedné nebo druhé strany, dokonalá reklama na prvotřídní badminton. Dicky v závěru zápasu těžil z toho, že Przemyslaw sehrál dopoledne fyzicky mimořádně náročný zápas a i přes velkou bojovnost polského hráče jej nakonec zdolal 21:19 ve třetím setu.

 

Svou cestu turnajem potom završil nedělním vítězstvím nad Raulem Mustem z Estonska poměrem 21:12 a 21:17.

 

Dvouhra mužů vyrovnaná, dvouhra žen jednoznačná. One woman show. Linling Wang, rodačka z Číny reprezentující od tohoto roku Polsko, nedala nikomu ani tu sebemenší naději na úspěch a ve finále ve svém nejvyrovnanějším zápase na turnaji přehrála jednu z hvězd evropského badmintonu Bulharku Petyu Nedelchevu (na snímku) 21:15 a 21:14.

 

Petya si ale porážku ve dvouhře vynahradila ve čtyřhře. V nejdelším z finálových zápasů na Yonex Polish International Championships zvítězila spolu se svou krajankou Dianou Dimovou nad nizozemským párem Rachel van Cutsen - Paulien van Dooremalen 21:18, 14:21 a 21:16.



Stejná disciplína mužů měla být jasnou záležitostí osmého páru světa, Poláků Michala Logosze a Roberta Mateusiaka. Ten však z pozice prvního nasazeného páru prohrál hned v prvním kole s tchajwanskou dvojicí Huang Ling Chen - Yu Lang Lin, kterým potom už „nezbývalo" nic jiného než celý turnaj vyhrát, když vyřadili nasazené jedničky. A tak vyhráli - ve finále ve třech setech porazili vítěze českého mezinárodního mistrovství, dvojici Kasper Faust Henriksen - Christian John Skovgaard (Dánsko) 21:14, 17:21 a 21:19.

 

Robert Mateusiak, dle žebříčku nejlepší párový hráč v Evropě, by na celý turnaj určitě rád zapomněl. Ve smíšené čtyřhře prohrál rovněž ve svém prvním zápase, když spolu s Kamilou Augustyn nestačil na svého deblového partnera Michala Logosze, který nastupoval spolu s naturalizovanou Polkou Olgou Konon (na snímku). Finále smíšené čtyřhry nakonec bylo zcela v polské režii - Michal Logosz s Olgou Konon porazili ve třech setech Adama Cwalinu a Malgorzatu Kurdelskou 23:25, 21:11 a 21:7.

 


Výsledky finálových zápasů


Dvouhra mužů: Dicky Palyama (Nizozemí) vs. Raul Must (Estonsko) 21:12 a 21:17

 

Dvouhra žen: Linling Wang (Polsko) vs. Petya Nedelcheva (Bulharsko) 21:15 a 21:14

 

Čtyřhra mužů: Huang Ling Chen, Yu Lang Lin (Tchaj-wan) vs. Kasper Faust Henriksen, Christian John Skovgaard (Dánsko) 21:14, 17:21 a 21:19

 

Čtyřhra žen: Diana Dimova, Petya Nedelcheva (Bulharsko) vs. Rachel van Cutsen, Paulien van Dooremalen (Nizozemí) 21:18, 14:21 a 21:16

 

Smíšená čtyřhra: Michal Logosz, Olga Konon vs. Adam Cwalina, Malgorzata Kurdelska (všichni Polsko) 23:25, 21:11 a 21:7

Doporučit:


[09.06.2009]

Diskuze k článku


Žádný příspěvek zatím nebyl do diskuze vložen.

Vložit nový příspěvek do diskuze




Prověřené badmintonové haly s komentáři:

Badminton Praha | Badminton Brno 
Badminton Ostrava 

Pravidla badmintonu

 

Badmintonový zpravodaj

  • Nechte si pravidelně zasílat nejzajímavější novinky ze světa badmintonu!

O projektu | Kontakty | Odkazy | Nabídka pro firmy | Reklama na serveru | RSS


Partneři: Yonex - nejlepší vybavení na badminton | Badmintonové rakety nakoupíte výhodně na Sportega.cz | Test kolečkových bruslí | Badmintonové rakety Victor | Trápí vás Pepa Mech | SportServisOáza


2006-2018 © Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv použití materiálů z tohoto webu je možné pouze s výslovným souhlasem autorů RSS